Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Documentaire project: InBeeld

19 mei @ 13:30 - 16:00

Kielzog werkt aan een uniek project rondom het thema: “InBeeld”. Prominente, leuke en aangrijpende personen uit onze gemeente worden prachtig neergezet op beeld en geluid. Zondagmiddag 19 mei presenteren ze 2 pilotdocumentaires voor dit project.

Multidisciplinaire aanpak
InBeeld is de titel van een reeks kunstwerken die gemaakt gaan worden over inwoners van de gemeente Midden-Groningen. Mensen die iets te vertellen hebben. Bijvoorbeeld door een speciaal verleden, hun beroep of hobby, een speciale band met andere mensen. Het verhaal van deze mensen wordt vastgelegd op beeld en geluid. Met dit resultaat gaat vervolgens een beeldend kunstenaar en een muzikant de slag. Zij creëren elk – puur op basis van de documentaire-  een kunstwerk en een muzieknummer. Dit alles komt samen tijdens meerdere kleine theatrale presentaties in Kielzog.

Maatschappelijke verbinding
Directeur Ids Dijkstra. “Onze rol is het bereiken en verbinden van alle mensen in gemeente door middel van kunst en cultuur. Met dit project gebruiken we meerdere disciplines van Kielzog. Zowel beeldende kunst, muziek en theatrale zaken worden ingezet om onze inwoners op een speciale manier vast te leggen. Voor de oplettende kijker zijn er veel mooie verhalen te vinden. Ik zie dit project als een mooie vorm van onze maatschappelijke rol.”

Gezocht: De gewone mens met een bijzonder verhaal
Voor het project zijn we op zoek naar mensen, uit Midden-Groningen, met een ‘gewoon’ bijzonder verhaal. Mensen die hun levensverhaal in een mooi document willen terugzien. Ben jij of ken jij iemand, laat het ons dan weten!

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Organisator

Kielzog Theater Kunstencentrum

Overige informatie

Kosten
Gratis.