Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concerten in de Koepelkerk – Grand Tour de la Petite Écurie

12 februari @ 20:00 - 22:00

Regelmatig worden concerten georganiseerd in de prachtige Koepelkerk in Sappemeer. Lees het interview met organisator Jan Kees Schelvis voor een kijkje achter de schermen.

Op zaterdag 12 februari een optreden van La Petite Écurie.

La Petite Écurie is een internationaal ensemble bestaande uit barokhobo’s, taille, barokfagot en historische slagwerkinstrumenten. De naam van het ensemble refereert naar de ‘Grande Écurie’, een muzikale vestiging aan het hof van Lodewijk XIV in Versailles, waar veel van zijn musici in dienst waren. Hobo-bands werden in de 17e en 18e eeuw erg populair in heel Europa, waardoor er een veelzijdig repertoire ontstond.

Miriam, Valerie, Marc, Giovanni en Philipp leerden elkaar kennen tijdens het Festival Musica Antica in Urbino (Italië) in 2018. Al gauw ontstond er internationaal veel interesse voor La Petite Écurie; zo speelden ze tijdens de Internationalen Barocktage in Melk (Oostenrijk), Valletta Baroque Festival (Malta) en de Musikfestspiele Potsdam Sanssouci (Duitsland). Tevens nam het ensemble deel aan de kindervoorstelling ‘Loopino’, deze vond plaats in de Philharmonie te Luxemburg.

In 2020 werd La Petite Écurie door de REMA (European Early Music Network) verkozen tot veelbelovende groep. Het debuut album, opgenomen voor het gerenommeerde CD label ARCANA (Outhere Music), zal verschijnen in februari 2022.

Behalve hun sprankelende samenspel in La Petite Écurie, zijn de musici ook elders in Europa veel te horen. Zo maakt Miriam deel uit van het ensemble El Gran Teatro del Mundo, is Valerie tevens moderne hoboïste in het Noord Nederlands Orkest, speelt Marc regelmatig met Kammerorchester Basel, maakt Giovanni deel uit van het Abchordis Ensemble, en is Philipp een veelgevraagd solist gespecialiseerd in zowel oude als nieuwe muziek.

Behalve het uitvoeren van originele muziek voor deze bezetting zoekt het ensemble ook graag de grenzen op door het uitvoeren van moderne en traditionele muziek, en door het arrangeren van orkestcomposities voor La Petite Écurie. Op de kalender staan concerten door heel Europa gepland, waaronder in Wenen, Basel en Leipzig.

Musici

Miriam Jorde Hompanera – barokhobo
Valerie Colen – barokhobo
Marc Bonastre Riu – taille
Giovanni Battista Graziadio – barokfagot
Philipp Lamprecht – slagwerk

Beluister hier een voorproefje van La Petite Écurie.

Voor meer informatie en kaartverkoop kijk je op Koepelkerk concerten.

 

Facebookmail

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Website:
https://www.travauxpublics.nl/koepelkerkconcerten

Locatie

Koepelkerk
Noorderstraat 167-169
Sappemeer, 9611 AD Netherlands
Telefoon:
0598 857 000
Website:
https://www.koepelkerksappemeer.nl/

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.