Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Breinfestival – kick-off Maand van de Brein

19 september @ 14:00 - 17:30

Tijdens de Maand van het Brein organiseren het Kielzog en de Bibliotheken Midden-Groningen allerlei activiteiten voor jong en oud die te maken hebben met het brein. De kick-off is het Breinfestival: een middag voor jong en oud vol informatie, activiteiten en een lezing door hoogleraar muziekcognitie Henkjan Honing rondom het brein. Vrijwel het gehele programma kun je gratis bezoeken. Wil je aanschuiven bij de lezing van Henkjan Honing? Dat betaal je € 7,50.

Programma

  • 14.15 – 14.45 uur & 15.00 – 15.30 uur: Train je Brain door Gretia Wierenga
  • 14.30 – 15.30 uur: Interactieve bijeenkomst Muziek, Brein & Onderwijs
  • 15.30 uur : Ondertekening convenant dementievriendelijke gemeente
  • 16.00 uur: Start lezing Muziek en het Brein door Henkjan Honing
  • Doorlopend kun je meedoen aan activiteiten zoals ‘weet je nog?’ waarin je met behulp van een greenscreen terug in de tijd gaat of dammen met Damclub Meeden. Puzzel met de escapekoffer van Multi Escape Groningen, duik in de Breinbieb of retro-hoek en bezoek de stands van Stichting Alzheimer en Kwartierzorg en Welzijn. In Grand Café ’t Kielzog geniet je van brainfood
  • 17.00 uur: Einde programma

Lezing Muziek en het Brein

Muzikaliteit, wat is dat eigenlijk? Meeklappen op de maat van muziek: we kunnen het allemaal. Ook het herkennen van een liedje is voor de meesten van ons een fluitje van een cent. Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk?

Henkjan Honing  laat zien dat luisteraars muzikaler zijn dan ze zelf denken. Wij zijn geen passieve consumenten, wij maken muziek. Ook als we wegzakken in het pluche van het Concertgebouw, of meedeinen op een concert in Ahoy. Ons geheugen, onze emoties en onze verwachtingen zijn onze klankkast. Recente onderzoeksresultaten tonen het onomstotelijk aan: pasgeboren baby’s hebben gevoel voor ritme, kleuters kunnen de maat houden, en volwassenen hebben een feilloos gevoel voor timing. Elke luisteraar is zijn eigen muzikale expert.

Henkjan Honing is als hoogleraar muziekcognitie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn missie is om  de wereld te laten zien dat iedereen muzikaal is! Momenteel verzorgt hij samen met Erik Scherder en Dick Swaab  een succesvolle theatertour over Muziek en het Brein.

Meer informatie vind je op Breinfestival.

Facebookmail

Gegevens

Datum:
19 september
Tijd:
14:00 - 17:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.kielzog.nl/theater/breinfestival-lezing/

Locatie

Kielzog Theater Kunstencentrum
Gorecht Oost 157
Hoogezand, 9603 AE Netherlands

Overige informatie

Kosten
Zie de tekst.