Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Art Carnivale

21 juli @ 13:00 - 23:00

Art Carnivale is één van de meest opvallende ‘voel-je goed’ festivals; een kunstzinnig familiefestival voor iedereen ongeacht leeftijd en culturele achtergrond. Met veel kunst, muziek, theater, lekkernijen, kinderactiviteiten en een grote creatieve markt in het prachtige strandpark aan het Schildmeer is er op Festival Art Carnivale voor iedereen wat te beleven. Het biedt een haast ondenkbare ervaring voor wie op zoek is naar zowel ontspanning en gemoedelijkheid als een onvergetelijke culturele en kunstzinnige belevenis. Naast het verrassende en soms overvolle programma is Art Carnivale vooral de plek om de drukte van alledag even te vergeten en samen te genieten van al het moois dat voorbij komt.

Muziekprogrammering

Opvallende namen dit jaar Faintest Idea en Raw Medicine. Faintest Idea komt uit Engeland en maakt energieke ska-punk met ook een driekoppige blazers-sectie. Ze maakten al drie volwaardige albums die te beluisteren zijn op Spotify, voor wie vast in de stemming wil komen. De band is een internationaal succes. Vorig jaar speelden ze in Japan en dit jaar gaan ze Europa door en doen onder andere festival Art Carnivale aan – de headliner op zondagavond 21 juli.

Raw Medicine wordt gevormd door gitarist/zanger Dirk Vermeij, de bassist/zanger is Rudy Englebert en de drummer is Arthur Bont. Samen vormen ze de superformatie Raw Medicine. Ze spelen dampende Rock & Roll met passie en power die je ouderwets bij de strot grijpt. Komt dat zien en horen bij festival Art Carnivale op vrijdagavond 19 juli!

Theater vlakbij het water

Om alvast in de stemming te komen enkele van de theateracts die tegen kunt komen. In Brulrace rijden kinderen op driewielers die reageren op geluid. Hoe harder de coureur schreeuwt, hoe sneller het gaat. Hoe meer mensen je horen, hoe meer mensen je zien. Wie het eerst door de finish gaat is de winnaar. Het is net als het leven zelf. Omstanders kunnen een gokje wagen door hun geld in te zetten bij de Roodkapjes. Wolf legt de regels uit.

Mirlen’s Mad Ride van Nieuw Lef is voor jong en oud. Magiër Mirlen verlost je van je angst en zorgt binnen een minuut voor een wonderbaarlijke verlichting. Per tweetal betreedt je zijn ‘Dragon-Cat’ kasteel voor de kortste roller-coaster rit van de wereld. Tijdens Mirlen’s parade is voor de deur ook al heel wat te beleven als Mirlen op eigenaardige wijze de angsten van zijn gasten onderzoekt en zelfs een zwaard inslikt om zijn magische krachten te bewijzen. Te zien en te beleven op zaterdag en zondag op het festivalterrein.

Dj Kamov van Abacus Theater is ooit als piloot met zijn Russische helikopter neergestort over het randje van het ijzeren gordijn. Levend op een mix van kerosine en wodka wist Kommandant Kamov zich tientallen jaren schuil te houden in de bossen van het Harz-gebergte. Met zijn boordradio luisterend naar de Engelse zenders van de vijand, ontwikkelde hij een feilloos gevoel voor verderfelijke westerse muziek. Nu is hij een gevierd DJ die oude tijden doet herleven en met zijn unieke helikopter sfeer brengt op iedere party. Pas op: DJ Kamov is in de veronderstelling dat de USSR nog bestaat en de KGB naar hem op zoek is. Beter is om dit gevoelige onderwerp te vermijden om explosieve reacties te voorkomen.

Details

  • Openingstijden:
    • Vrijdag 19 juli: van 18.00 tot 1:15 uur
    • Zaterdag 20 juli: van 13.00 tot 1.30 uur
    • Zondag 21 juli: van 13.00 tot 23.00 uur
  • Voor meer informatie over het festival en de muziekprogrammering kijk je op Art Carnivale

Gegevens

Datum:
21 juli
Tijd:
13:00 - 23:00
Evenement Categorieën:
, , ,

Locatie

Schildmeer Steendam
Roegeweg
Steendam, 9629 PA

Organisator

Art Carnivale
Website:
https://www.artcarnivale.nl/

Overige informatie

Kosten
Gratis.