Creatief & Cultureel

  • Alle tijd om te handwerken
  • Binnen kijken bij de Fraeylemaborg
  • Theater en muziek in je woonkamer
  • Digitale prentenboeken en online programmeren bij de Bibliotheek
  • Spinbarg


Wil je dat jouw idee hier ook bij komt te staan? Neem contact op! 

Alle tijd om te handwerken

Alle tijd om te handwerken. Suzanne van Suzanne’s handwerkshop geeft in haar nieuwsbrieven leuke tips over nieuwe patronen of handwerkboeken. Het is mogelijk om artikelen uit de winkel te bestellen via info@suzanneshandwerkshop.nl. Binnen Hoogezand en Sappemeer wordt bezorgd, daarbuiten kan het worden opgestuurd.

Binnen kijken bij de Fraeylemaborg

Binnen kijken in de Fraeylemaborg kan via een gratis en hele leuke app. De app heet gewoon Fraeylema.

Vertel ze wat je ervan vindt! De leukste of meest behulpzame reacties krijgen als bedankje het boek ‘Toen gewoon, achteraf bijzonder’ thuis gestuurd.

Theater en muziek in je woonkamer

Bij Kielzog kun je meerdere keren per week live of herhalingen van voorstellingen streamen op hun website, youtube of andere externe websites.

Zondag 29 maart verzorgt Kielzog een online lezing over vrijheid in de muziek en beeldende kunst. Kunstfanaat Jos en muziekfanaat Tim vertellen hoe grote kunstenaars, componisten en artiesten van vroeger tot nu het thema vrijheid verwerken in hun werk. De lezing is interactief, via de chat kunnen vragen worden gesteld die Jos en Tim tijdens de lezing beantwoorden. Deelnemen aan de lezing kan eenvoudig via de website of via de Facebookpagina van Kielzog. De lezing start om 15.00 uur met muziekonderwerpen. Beeldende kunst is rond 16.00 uur aan de beurt.

,,Voor muziekles is het niet goed om drie weken, of nog meer, geen les te hebben,” vertelt Tim Nobel, coördinator van de Kielzog Muziekschool. ,,Dus toen het bekend werd dat we moesten sluiten vanwege het coronavirus, zijn we zo snel mogelijk overgegaan op online les geven.” De leerlingen van Kielzog hoeven dus geen les te missen. Voor alle instrumenten worden de lessen online ingezet, met hun eigen docent.

Klarinetdocent John de Beer heeft de eerste online lessen er al op zitten.

Digitale prentenboeken en online programmeren bij de Bibliotheek

De bibliotheken zijn dicht maar boeken lenen kan wel! Bij de bibliotheken in Harkstede, Hoogezand, Siddeburen, Slochteren en Zuidbroek kun je boeken afhalen. Op de website staat een formulier dat je in kunt vullen. Je kunt alleen de boeken lenen die ook echt in die vestiging zijn. Bij alle bibliotheken behalve Hoogezand is ook een brengservice. Bereslim heeft gratis digitale prentenboeken klaargezet om in deze periode thuis te gebruiken.

Programmeer je familie!

Zelf een stop motion filmpje leren maken, knutseltips, challenges, je ziet het allemaal in de filmpjes van BiebLab. De medewerkers van de bibliotheek van Midden-Groningen hebben deze filmpjes gemaakt waarmee kinderen zelf aan de slag kunnen. De bieb plaatst elke dag een aflevering van BiebLab op YouTube en op hun Facebookpagina. 

Kijk op Bibliotheken Midden-Groningen voor alle initiatieven en activiteiten.

Spinbarg

De provincie Groningen kent een schat aan prachtige oude volksverhalen. Deze verhalen zijn niet alleen mooi, spannend of grappig: ze vertellen ook veel over de geschiedenis van de provincie en over het ontstaan van het landschap. Spinbarg is een project waarbij een aantal mooie, spannende verhalen zijn vertaald in animatiefilmpjes. De afgelopen periode was Spinbarg op tournee door Midden-Groningen. Nu staan alle filmpjes op YouTube en kun je de Groningse sages en legenden vanuit je luie stoel bekijken.