Reflecting forward

Dansende boomhoge bolletjesfiguren, op de Islamitische kunst gebaseerde kubussen, manshoge gekleurde diamanten, een bubbelkasteel en nog veel meer verrassingen. Bekijk door je telefoon de Augmented Reality tentoonstelling 'Reflecting forward' die de Amsterdamse kunstenares Irma de Vries heeft gemaakt voor het park van de Fraeylemaborg. Speciaal voor de Fraeylemaborg maakte ze het werk Swimmers. Download de gratis app Moco Outside en ga naar Fraeylemaborg!

De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met MOCO museum in Amsterdam. Voor MOCO maakte Irma de Vries de expositie ‘Reflecting forward; in search of connectivism’, die veel, ook jong, publiek trok. Om iedereen in coronatijd een hart onder de riem te steken maakte ze de tentoonstelling geschikt voor Augmented Reality op het Museumplein in Amsterdam.

Irma de Vries

Irma de Vries is opgegroeid in Wieringerwerf (1980) in een gereformeerde familie. Ze raakte als kind gefascineerd door het werk van Piet Mondriaan en startte als 18-jarige op de Rietveldt academie. Daar studeerde ze video kunst. Irma de Vries maakt interactieve kunstruimten. Ze gebruikt Augmented Reality, Videomapping, computer animatie en schildert. Haar streven is kunst die helend is en haar bezoekers in een prachtige wereld brengt. Ze heeft samengewerkt met Peter Greenaway, Rineke Dijkstra, Shirin Neshat, and Peter Schneider.

Met haar kunst wil Irma de Vries vooral een lichtpunt zijn in deze voor velen moeilijke tijd. Daarom heeft ze het werk ook ‘opgehangen’ vlak bij de ingang van het vluchtelingenkamp in Moria in Griekenland en in Bodrum in Turkije, de plaats waar veel vluchtelingen vertrekken in hun poging binnen te komen in Europa. Irma de Vries zegt: "When we allow ourselves to be guided by compassion and empathy, we arrive at a brighter tomorrow. (Als we onszelf toestaan dat compassie en empathie ons leiden zal er een heldere toekomst zijn.)"

Maak een foto van de tentoonstelling

Stuur je mooiste foto van de tentoonstelling naar hennyvanharten@fraeylemaborg.nl. De Fraeylemaborg maakt uit alle ingestuurde foto’s een selectie, drukt de foto’s af en stelt ze in het zomerseizoen tentoon in de follies in het park. De fotograaf met de beste foto wint een vlogging camera. Met het insturen van je foto(’s) geef je de Fraeylemaborg toestemming het te gebruiken voor Public Relations doelen.

Praktische informatie

De expositie 'Reflecting forward' vindt plaats van 5 juni t/m 31 december 2021 en is gratis. Het helpt de Fraeylemaborg echter enorm als er een vrijwillige bijdrage wordt betaald. Dat kan door een bijdrage te geven bij de paal aan het begin van het park of om even wat euro’s te betalen bij de kassa in de museumwinkel in het Koetshuis. Het park is dagelijks toegankelijk van zonsopkomst tot zonsondergang.

De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een bijdrage van Loket leefbaarheid provincie Groningen en van het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Midden-Groningen.

Facebookmail